You should register with SL-Stun in order to view posts and open new topics. Please Signup with us now.

Register

PrevPrev Go to previous topic
NextNext Go to next topic
Last Post 30 Nov 2018 10:24 AM by  Udari
කෑම පිටුව
 1520 Replies
Sort:
You are not authorized to post a reply.
Page 24 of 77 << < 2223242526 > >>
Author Messages

chamaramind
Most Senior Member
Most Senior Member
Posts:13471






--
02 Jul 2017 10:15 AM

http://navaliya.com/2017/07/03/New%20folder/40.jpg

ආදරෙයි ආදරෙයි අහස වගේ - ආදරෙයි ආදරෙයි අම්මට වගේ.......
0

Udeshika Herath
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3955






--
02 Jul 2017 07:54 PM
අයිස්ක්‍රීම් තීනව. අමුතු කෑමක්. හදන්න ඕන ඒකනම්.
Udeshika Herath
0

samantha
Most Senior Member
Most Senior Member
Posts:13190






--
02 Jul 2017 10:55 PM
කෑවා වගේ නෙමෙයි දිය වැඩියාව හදා ගන්න එපා..
සියළුදෙනාටම සෙතක් ශාන්තියක් සැලසේවා!!!!
0

Rosi
Super Senior Member
Super Senior Member
Posts:5335






--
03 Jul 2017 04:51 AM
ම්ම්ම්ම්ම් කටට කෙලත් එනවා
0

maduranga001
Most Senior Member
Most Senior Member
Posts:14118






--
04 Jul 2017 09:30 PM
මම නම් අයිස් ක්‍රීම් අයිස් ක්‍රීම් එක්කම තමයි කන්න කැමති. වෙන ඒවාට දාල කනවට වඩා.

ඔය තියෙන්නෙ අයිස්ක්‍රීම් බැදලා කමු කියල. හපොයි.
~~~~~ මේ නගරය මා ඔබ මුණ ගැසුණු නගරයයි ~~~~~
0

chamaramind
Most Senior Member
Most Senior Member
Posts:13471






--
07 Jul 2017 06:28 PM

පබිලිස්ගෙන් අමුතු කෑම

විනාකිරෙන් පදම් කළ නෙළුම් අල

අවශ්‍ය දේවල්

නෙළුම් අල ග්‍රෑම් 200
ගම්මිරිස් ඇට 5
කරාබු නැටි 02
කුරුඳු පොතු කැබැල්ලක්
විනාකිරි බෝතල් ¼
සීනි මේස හැඳි 01
ලුණු අවශ්‍ය ප්‍රමාණයට

සාදන ක්‍රමය

නෙළුම් අලවල පොතු ඉවත් කර හොඳින් සෝදන්න. ඒවා තුනී පෙති කපා නැවත හොඳින් සෝදන්න.
අනික් සියල්ලම එකට කලවම් කර නෙළුම් අලද මිශ්‍රකර තම්බා ගන්න.
මෙය නිවුණු පසු බෝතල්වලට දමා දවසකට පසුව කෑමට ගන්න. මෙය අච්චාරුවක් ලෙසද පාවිච්චියට ගත හැක.

බෝවිටියා ගෙඩි යුෂ පානය

අවශ්‍ය දේවල්

ඉදුණු බෝවිටියා මද ග්‍රෑම් 300
උතුරුවා නිවාගත් වතුර අඬුකෝප්ප 05
දෙහි ගෙඩියක යුෂ
ලුණු ස්වල්පයක් 
සීනි මේස හැඳි 04 ක්

සාදන ක්‍රමය

බෝවිටියා ගෙඩි ශුද්ධ කර මද වතුර සමඟ පොඩිකර ගන්න.
මෙයට සීනි, දෙහි සහ ලුණු දමා ශීතකරණයේ තබා පානය කරන්න.

ඉස්සන් ලුණු දැවටුම

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය

ඉස්සන් ග්‍රෑම් 500
ලුණු ග්‍රෑම් 50
වතුර

සාදන ක්‍රමය

ඉස්සන් ඔළු කඩා පොතු සමඟ සෝදා දිය බේරෙන්නට තබන්න.
ලුණුවලට වතුර ටිකක් දමා දියකරන්න.
තාච්චියක් ළිප තබා හොඳින් රත් වූ පසු මැදට ඉස්සන් ටික දමන්න.
ලුණු වතුර හැන්දකින් භාජනය ඇතුලත වටේට ඉසින්න.
වතුර වාෂ්ප වී වටේට ලුණු පිපිණු විට ඉස්සන් කලවම් කරන්න.

පුරවන ලද එළබටු    ව්‍යංජනය

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය

එළබටු ග්‍රෑම් 300
තම්බා පොඩිකරගත් මාළු ග්‍රෑම් 100
පොඩියට කපාගත් තක්කාලි ග්‍රෑම් 30
පොඩියට කපාගත් ලූණු ක්‍රෑම් 50
මිරිස් කුඩු තේ හැඳි ¼
මිටි කිරි අඬුකෝප්ප 1 ½
දිය කිරි අඬුකෝප්ප 2
කරි කුඩු මේස හැඳි 1 ½
උම්බලකඩ කුඩු මේස හැඳි ½
කහ කුඩු තේ හැඳි ½
තෙල් මේස හැඳි 2
ගම්මිරිස් කුඩු තේ හැඳි ¼
කපාගත් අමුමිරිස් කරල් 2
සුදු ලූණු බික් 3
රම්ප, කරපිංචා, කුරුඳුපොතු
ලුණු අවශ්‍ය තරමට

සාදන ක්‍රමය

බටු ගෙඩියේ නැට්ට කපා සිදුරක් සාදා ඇට ඉවත් කරගන්න.
එය දෙහි සහ කහ මිශ්‍ර වතුරෙන් සෝදාගන්න.
මාළුවලට ලුණු, ගම්මිරිස්, කහ, දෙහි දමා හොඳින් අත ගා තබන්න.
බටු ගෙඩියේ යටිපැත්තෙන් මාළු මිශ්‍රණය පුරවා තැටියක හෝ තාච්චියක අසුරාගන්න.
භාජනයක් ළිප තබා එයට තෙල් එක්කර, කරපිංචා, රම්පෙ, කුරුඳුපොතු, අමුමිරිස්, සුදු ලූණු දමා බැදෙන්නට තබන්න.
එයට කහ කුඩු, මිරිස් කුඩු, උම්බලකඩ, ලුණු දමා මඳගින්නේ බැදෙන්නට දෙන්න.
ඉන්පසුව තක්කාලිද දිය කිරිද එයට දමා හොඳින් තම්බාගන්න.
හිඳීගෙන එන විට උකු කිරි එක් කරන්න. එය බටු භාජනයට දමන්න. ඉන්පසු උඳුනක හෝ ළිප මත තබා මඳගින්නේ තම්බාගන්න.
හොද්ද උතුරන විට වරින්වර භාජනයේ ඉස්ම හැන්දකින් ගෙන බටු මත වත්කරන්න.

හරක් මස් දුම්මැස්ස

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය

හරක් මස් පෙති ග්‍රෑම් 800
මීපැණි මේස හැඳි 3
තෙල් මේස හැඳි 2
අඹරාගත් කරපිංචා තේ හැඳි 01
කරි කුඩු මේස හැඳි 1
ගම්මිරිස් කුඩු තේ හැඳි ½
කහ කුඩු තේ හැඳි ½
හීනියට අඹරාගත් සුදු ලූණු බික් 2
අඹරාගත් ඉඟුරු පොඩි කැබැල්ලක්
ලුණු ස්වල්පයක්

සාදන ක්‍රමය

මීපැණි, කරි කුඩු, මිරිස් කුඩු, කහ කුඩු, සුදු ලූණු, ඉඟුරු, කරපිංචා එකට මිශ්‍රකරන්න.
මස් කැබැලි තරමක් පැතැලි වන ලෙස අතින් තලා කුට්ටි කපාගන්න.
මස් කැබැලි සාදාගත් මිශ්‍රණයේ දවටා විනාඩි 10ක් පමණ තබන්න.
බොකුටු භාජනයක මෙම මස් කැබැලි දමා පැය භාගයක් පමණ තැම්බෙන්නට තබන්න.
මස් කැබැලි ඉවත්කොට එම බඳුනටම වතුර කෝප්පයක් දමා මස් මිශ්‍රණය හොඳින් උකු වනතුරු රත් කරන්න. පසුව එයට මස් කැබලි එක් කරන්න.

ආදරෙයි ආදරෙයි අහස වගේ - ආදරෙයි ආදරෙයි අම්මට වගේ.......
0

chamaramind
Most Senior Member
Most Senior Member
Posts:13471






--
07 Jul 2017 06:40 PM

http://epaper.mawbima.lk/Process/UploadTwo/e_paper/18257.jpg

http://epaper.mawbima.lk/Process/UploadTwo/e_paper/18258.jpg

http://epaper.mawbima.lk/Process/UploadTwo/e_paper/18259.jpg

http://epaper.mawbima.lk/Process/UploadTwo/e_paper/18260.jpg

ආදරෙයි ආදරෙයි අහස වගේ - ආදරෙයි ආදරෙයි අම්මට වගේ.......
0

chamaramind
Most Senior Member
Most Senior Member
Posts:13471






--
07 Jul 2017 07:14 PM

http://www.rivira.lk/epaper/diyaniya/2017/07/05/files/assets/common/page-substrates/page0012.jpg

http://www.rivira.lk/epaper/diyaniya/2017/07/05/files/assets/common/page-substrates/page0013.jpg

http://www.rivira.lk/epaper/diyaniya/2017/07/05/files/assets/common/page-substrates/page0014.jpg

http://www.rivira.lk/epaper/diyaniya/2017/07/05/files/assets/common/page-substrates/page0015.jpg

http://www.rivira.lk/epaper/diyaniya/2017/07/05/files/assets/common/page-substrates/page0031.jpg

http://www.rivira.lk/epaper/diyaniya/2017/07/05/files/assets/common/page-substrates/page0032.jpg

ආදරෙයි ආදරෙයි අහස වගේ - ආදරෙයි ආදරෙයි අම්මට වගේ.......
0

indika76
Most Senior Member
Most Senior Member
Posts:10449






--
07 Jul 2017 07:28 PM
චිකන් නම් ‍ටිකක් මෙලෙක් වෙන්න තියෙන එක හොදයි..
සමහර ඒවා තියෙනවා ඒක කඩන්න කටුවකුයි මිටයකුයි ඕන වෙනවා...
0

chamaramind
Most Senior Member
Most Senior Member
Posts:13471






--
08 Jul 2017 09:29 AM

අපි නොදන්න මැලේ සංස්‌කෘතිය - 3
නාසිගුරාන් හදන නියම වට්‌ටෝරුව මෙන්න!

ඉන්දුනීසියානු දූපත්වලින් මෙරටට සංක්‍රමණය වූ මැලේ ජාතිකයෝ භාවිත කරන ඔවුන් ඇසුරෙන් අප හඳුනාගත් එසේම අපේ භාවිතයට හුරුකරගත් ඇතැම් ආහාර වර්ග නම් කිරීමේදී දීවිකාරද? ඕවා අපේ කෑම ජාතිනෙ" යනුවෙන් සැණෙකින් තිරසාර ලෙස ප්‍රතිචාර දැක්‌වීමට ඇතැම්හු පෙළඹෙති. නොඑසේ නම් "අනේ ඇත්තද? මෙච්චර දවස්‌ අපි හිතා හිටියේ ඕවා අපේම කෑම වර්ග කියලනෙ" යනුවෙන් පවසති. ජනතාවගේ එම ප්‍රතිචාරවලට හේතුකාරක වන්නේ එකී ආහාර වර්ග අපට බෙහෙවින් සමීප වීමයි. නොඑසේ නම් දීර්ඝ කාලීන භාවිතය හේතුවෙන් ඒවා අපේම ආහාර වර්ගසේ සැලකීමට හුරුවී සිටීමයි. එහෙයින් මැලේ ආහාර වර්ග පිළිබඳව සලකා බැලීමේදී ප්‍රථමයෙන්ම අපගේ අවධානය යොමුවිය යුත්තේ එසේ අපට බෙහෙවින් සමීප වී ඇති මැලේ ආහාර වර්ග පිළිබඳවය.

මෙහිදී මැලේවරු එකී ආහාර වර්ග පිස ගැනීම පිණිස යොදාගන්නා ක්‍රම සහ ඒවායේදී වැදගත් වන තොරතුරු පිළිබඳව ද අපගේ අවධානය යොමුවිය යුතු ය. ශ්‍රී ලංකාව ස්‌වකීය ජන්ම භූමිය කරගත් සිංහලයන්ට සහ දමිළ ජාතිකයන්ට පමණක්‌ නොව මෙරටට සංක්‍රමණය වූ මැලේ ජාතිකයන්ට ද ආවේණික, ප්‍රණීත, ජනප්‍රිය පාතරාසයා වන්නේ කිරිබතයි. ආදී යුගයේ පටන් වී ගොවිතැන තම ජීවනෝපාය කරගත් ලාංකිකයෝ බත් තම දිවා සහ රාත්‍රි ආහාරයට යොදාගත්තා සේ ම පාතරාසය පිණිස කිරිබතක්‌ පිස, ලුණු මිරිසක්‌ සමඟ අනුභව කිරීමට ද පුරුදු වූහ. ආදි ඉන්දුනීසියානුවෝ ද කෘෂිකර්මයෙන් ජීවත් වූ බැවින් වී ගොවිතැන මැලේවරුන්ගේ ද ජීවනෝපාය විය. ඒ අනුව කිරිබත ඔවුන්ගේ ද පාතරාසයක්‌ වීම අරුමයක්‌ නොවේ. කිරිබත සිංහලයන්ටත්, මැලේවරුන්ටත් එකසේ ආවේණික ආහාරයක්‌ වූයේ ඒ අයුරිනි.

මෙකී කිරිබත් පිසීමේදී සිංහල ජනතාව ඒ සඳහා යොදාගන්නා ද්‍රව්‍යවලට අමතර කුළුබඩු විශේෂයක්‌ ඊට එක්‌කර ගැනීමට පැරැණි මැලේවරු හුරුවී සිටියහ. කිරිබත පිසීමට සිංහල, මැලේ දෙපාර්ශ්වයම පොදුවේ යොදාගන්නා ද්‍රව්‍යවලට අමතරව එකී ද්‍රව්‍ය ප්‍රමාණයන්ට සරිලන සේ අඹරාගත් සුදුලූනු ප්‍රමාණයක්‌ ද ඊට මුසු කිරීමට මැලේවරු හුරුවී සිටියහ. ඒ අනුව මැලේවරු කිරිබතක්‌ පිසගැනීමේදී සාමාන්‍යයෙන් යොදාගන්නා සහල්, පොල්කිරි, ජලය, රම්පෙ, ලුණුවලට අමතරව සුදු ලූනු භාවිත කිරීම විශේෂත්වයකි. එමඟින් මැලේවරුන්ගේ කිරිබතෙහි රසයේ ද ගුණයේ ද කිසියම් වෙනසක්‌ දක්‌නට ලැබිණ. කෙසේ වෙතත් වත්මනෙහිදී ශ්‍රී ලාංකික මැලේවරු ද මෙරටෙහි සිංහල ජනතාව කිරිබත් පිසින ආකාරයෙන්ම ඊට සුදු ලූනු එක්‌කිරීමෙන් බැහැර වී කිරිබත් පිසීමේ ප්‍රවණතාවක්‌ දක්‌නට ලැබීම විශේෂත්වයකි.

මැලේ අච්චාරුව නම් වූ අරුමෝසම් ආහාරය එහි නමින්ම මැලේ ජාතිකයන්ගේ අනන්‍යතාව තහවුරු කරන ඔවුනට ආවේණික ආහාර වර්ගයකි. එසේම එය සිංහල ජනතාව අතර ද ඉතා ප්‍රකට, සිංහල නිවෙස්‌වල මුළුතැන්ගෙයි නිතර දක්‌නට ලැබෙන ජනප්‍රිය ආහාර විශේෂයකි. විවිධ උත්සව අවස්‌ථාවන්හිදී කෑම මේසවල මැලේ අච්චාරුව අනිවාර්යයෙන්ම දක්‌නට ලැබේ. 4 - 6 අතර පිරිසකට සරිලන මැලේ අච්චාරුවක්‌ සාදාගැනීම පිණිස භාවිත කෙරෙන ද්‍රව්‍ය පහත සඳහන් පරිදි වේ.

1. සිහින් කැබලිවලට කපාගත් ලොකු ලූණු (බොම්බයි ලූණු) ගෙඩි 04

2. පෙති කපාගත් කැරට්‌ අල 02

3. දික්‌ අතට හතරට පැලූ මාළුමිරිස්‌ කරල් 03

4. දෙකට පැලූ රටඉඳි කෝප්ප 1/2

5. පෙති ගැසූ අන්නාසි ටින් 01

6. සිහින් පතුරුවලට ලියන ලද ලුණු දෙහි ගෙඩි 02

7. කුඩා කැබලිවලට කැපූ මල්ගෝවා ග්‍රෑම් 100

8. දික්‌ අතට පැලූ අමුමිරිස්‌ කරල් 02

9. සුදු විනාකිරි බෝ. 1/2

10. ඇඹරූ ඉඟුරු සහ සුදු ලූණු මේස හැඳි 02

11. කුඩු කළ රටඉඳි කෝප්ප 1/2

12. මිරිස්‌ කුඩු මේස හැඳි 04

13. කුඩුකළ අබ ග්‍රෑම් 150

14. සීනි කෝප්ප 1/2 (පැණි රස අපේක්‌ෂා කරන්නේ නම් පමණක්&zwnj

15. කුරුඳු පොතු පතුරක්‌

16. ලුණු ස්‌වල්පයක්‌

17. රතු ලූණු කුඩා ප්‍රමාණයක්‌

විනාකිරි, අබ, මිරිස්‌ කුඩු, ඉඟුරු සහ සුදුලූනු, කුඩු කළ රටඉඳි, සීනි සහ ලුණු එකට මිශ්‍ර කරගන්න. රාත්‍රියක්‌ පුරා එසේ තැබූ එම මිශ්‍රණයට පාවිච්චියට ගැනීමට පෙර ඉතිරි ද්‍රව්‍ය සහ එළවළු එකතු කරගන්න. අච්චාරුවට එළවළු මිශ්‍ර කළ යුත්තේ එහි ප්‍රණීත සාරය ඒ හා හොඳින් මුසුවන අයුරිනි. 'අච්චාරු' යන්න මැලේ භාෂාවෙන් බිඳී අපගේ ව්‍යවහාරයට එක්‌වූ වදනකි. ඉහත අයුරින් සකස්‌ කරගත් මැලේ අච්චාරුව එදිනෙදා අපගේ ආහාර වේල රසවත් කරගැනීමට මෙන්ම උත්සව අවස්‌ථාවක හෝ විශේෂ ආරාධිතයන් හට ආහාරවේලක්‌ ලබාදෙන අවස්‌ථාවක බොහෝ විට කෑම මේසය සරසන ආහාර වර්ගයකි.

'නාසිගෝරෙං' (භ්sස ඨදරුබට) මැලේ ජාතිකයන්ගෙන් දායාද ලෙස ලැබූ අප අතර බෙහෙවින් ප්‍රචලිත ආහාරයකි. මෙම නාමය නගරයේ කුඩා හෝටල්වල කෑම වර්ග දැක්‌වෙන දැන්වීම් පුවරුවල සඳහන් වනු දක්‌නට ලැබේ. එහෙත් ඒවායේ අය නම් කර ඇත්තේ 'නාසිගුරාන්' යනුවෙන් ඉඳුරා සාවද්‍ය ආකාරයකිනි. 'නාසි - බත් හා ගෝරෙං - බදින ලද' යන අරුත් එක්‌වීමෙන් බදින ලද බත් 'නාසිගෝරෙං' යනුවෙන් හැඳින්වේ. එය නිවැරැදිව අරුත්ගැන්වෙන්නේ එසේ ය. මැලේවරුන් අතර ඉතා ජනප්‍රිය අහරක්‌ වන නාසිගෝරෙං දෙදෙනකුට සරිලන සේ පිසගැනීම පිණිස පාවිච්චි කරන ද්‍රව්‍ය පහත දැක්‌වේ.

1. පිසින ලද බත් කෝප්ප 04 ක්‌

2. හීනි පෙතිවලට කපාගත් මධ්‍යම ප්‍රමාණයේ ලොකු ලූනු ගෙඩි 01 ක්‌.

3. කැබලි කළ කරාබුනැටි සහ සුදුලූනු ස්‌වලපයක්‌

4. මධ්‍යම ප්‍රමාණයේ බිත්තර 02 ක්‌.

5. කූණිස්‌සන් තලප හෝ ඉස්‌සන්ගේ පොතු සහ ඔළුවලින් සකසාගත් සම්බෝලයෙන් (ඊeක්‌ජය්බ) තේ හැඳි 01 ක්‌.

6. මිරිස්‌ කුඩු තේ හැඳි 01 ක්‌.

7. සෝයා සෝස්‌ මේස හැඳි 01 ක්‌.

8. පොල්තෙල් මේස හැඳි 03 ක්‌.

9. ලුණු ස්‌වල්පයක්‌

10. ආහාර දීසිය සැරසීමට, පෙති ගැසූ පිපිඤ්Æ සහ තක්‌කාලි සරිලන ප්‍රමාණයක්‌.

11. පිසූ ඉස්‌සන් කීපදෙනෙක්‌ (විකල්පයක්‌ ලෙස)

පිසින ලද බත්වලට, ලූනු පෙති සහ සෙසු ද්‍රව්‍ය මුසුකොට ගිතෙල් හෝ බටර් ස්‌වල්පයක්‌ දමා පිසින නාසිගෝරෙං ආහාරය පිපිඤ්Æ, තක්‌කාලි තම්බන ලද බිත්තර සහ ඉස්‌සන්ගෙන් සරසාගත් කළ එය ප්‍රණීත සේම ඉතා අලංකාර ආහාරයක්‌ වේ.

වටලප්පන් ලාංකික මැලේවරු සේම සිංහල ජනතාව ද එහි ගැබ්වී ඇති ප්‍රණීත රසය හේතුවෙන් ඉතා ආශාවෙන් අනුභව කරන ජනප්‍රිය අතුරුපසකි. එය මැලේවරුන් විසින් අපට දායද කරන ලද ඔවුනට ආවේණික ප්‍රධාන අතුරුපසකි. 'සිර්කායා' යනුවෙන් මැලේ බසින් හැඳින්වෙන 'වටලප්පන්' යනුවෙන් අප දන්නා මෙම අතුරුපස වර්ගය 4 - 6 අතර පිරිසකට සරිලන සේ සාදාගැනීම සඳහා අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය පහත සඳහන් වේ.

1. බිත්තර 12 ක්‌.

2. කුඩුකරන ලද පිරිසිදු හකුරු කෝප්ප 02 ක්‌ හෝ පිරිසිදු කිතුල් පැණි බෝතල් 1/2 ක්‌.

3. පොල්කිරි කෝප්ප 01 ක්‌.

4. සාදික්‌කා කුඩු තේ හැඳි 1/4 ක්‌.

5. බැද කුඩුකරන ලද කරදමුංගු, කරාබුනැටි සහ කුරුඳු ස්‌වල්පය බැගින්.

6. වැනිලා තේ හැඳි 1 1/2 ක්‌.

සුදුසු බඳුනකට බිත්තර සුදුමද වෙන්කොට දමා මෘදු ලෙස හොඳින් ගසාගන්න. බිත්තර කහමද, හකුරු, පොල්කිරි එක්‌කොට බ්ලෙන්ඩරයට දමා හොඳින් මිශ්‍රකර ගන්න. එම මිශ්‍රණයට බිත්තර සුදුමද සාරය එක්‌කොට, කුළුබඩු වර්ග ද දමා හොඳින් මිශ්‍රකොට සුළු වේලාවක්‌ තබන්න. අනතුරුව ඊට වැනිලා ප්‍රමාණය ද එක්‌කරන්න. මෙකී මිශ්‍රණයෙන් සුසැදි පුඩිම ළිපේ තබා විනාඩි 45 ක්‌ පමණ තම්බාගන්න. එය නිවෙන්නට තබා පදමට සැකසුනු පුඩිම සුදුසු පිහියකින් තීරුවලට සලකුණු කරගන්න. මෙය විශේෂයෙන්ම ඉස්‌ලාම් භක්‌තිකයන් විසින් ඔවුන්ගේ ආගමික උත්සව අවස්‌ථාවන්හිදී අනිවාර්යයෙන්ම භාවිත කරන ප්‍රණීත ඉතා ජනප්‍රිය අතුරුපස වර්ගයකි. පසුගියදා පැවැත්වුණු වාර්ෂික රාමසාන් උත්සව අවස්‌ථාවේදී ද මැලේවරුන්ගේ ආහාර මේස සැරසූ ප්‍රධාන අතුරුපස වූයේ 'සිර්කායා' හෙවත් වටලප්පන් ය.

එඩ්වඩ් චන්ද්‍රසිරි

ආදරෙයි ආදරෙයි අහස වගේ - ආදරෙයි ආදරෙයි අම්මට වගේ.......
0

indika76
Most Senior Member
Most Senior Member
Posts:10449






--
08 Jul 2017 09:35 AM
මමත් ආස කෑමක් තමයි නාසිගුරාන්...
ඒත් මේක ගෙදර හදනවාට වඩා කඩෙන් ගන්න එක ලේසියි වගේ...
0

chamaramind
Most Senior Member
Most Senior Member
Posts:13471






--
09 Jul 2017 07:49 AM

http://navaliya.com/2017/07/10/New%20folder/40.jpg

http://navaliya.com/2017/07/10/New%20folder/48.jpg

ආදරෙයි ආදරෙයි අහස වගේ - ආදරෙයි ආදරෙයි අම්මට වගේ.......
0

sha733
Super Senior Member
Super Senior Member
Posts:7332






--
10 Jul 2017 02:00 AM
කේක් ඒකේ මිශ්‍රෙන් හදන්න කරන්න ඔක්කොම පුලුවන්
හරියට බේක් කරගන්නනේ බැරි
කේක් එක බානකොට කිරි මැටි වගේ
0

hasithad
Super Senior Member
Super Senior Member
Posts:5795






--
11 Jul 2017 08:28 AM
අයියෝ ෂා මල්ලි.....ඒකට මම නම් කප් එක ගහලා ඉන්නේ ඔය කොයි දේටත්.
0

sha733
Super Senior Member
Super Senior Member
Posts:7332






--
12 Jul 2017 02:20 AM
ඒ කිවුවෙ හසිත අයියේ මොන පැත්තෙ කප් එකද
0

chamaramind
Most Senior Member
Most Senior Member
Posts:13471






--
12 Jul 2017 04:02 AM

http://www.rivira.lk/epaper/diyaniya/2017/07/12/files/assets/common/page-substrates/page0012.jpg

http://www.rivira.lk/epaper/diyaniya/2017/07/12/files/assets/common/page-substrates/page0013.jpg

http://www.rivira.lk/epaper/diyaniya/2017/07/12/files/assets/common/page-substrates/page0014.jpg

http://www.rivira.lk/epaper/diyaniya/2017/07/12/files/assets/common/page-substrates/page0030.jpg

http://www.rivira.lk/epaper/diyaniya/2017/07/12/files/assets/common/page-substrates/page0031.jpg

ආදරෙයි ආදරෙයි අහස වගේ - ආදරෙයි ආදරෙයි අම්මට වගේ.......
0

Rosi
Super Senior Member
Super Senior Member
Posts:5335






--
12 Jul 2017 01:57 PM
මිංචි සම්බෝලේ නම් මන් ආසයි ගොඩක් ,,බැදපු කොළ සම්බෝලේ ත් මරු
0

sha733
Super Senior Member
Super Senior Member
Posts:7332






--
13 Jul 2017 02:41 AM
ආසම කෑම ටිකක් මේකෙ තියෙන්නෙ මල්ලි
ස්තූතියි
0

Dushan
Veteran Member
Veteran Member
Posts:2536






--
13 Jul 2017 03:47 AM
නියම වට්ටෝරැ ටිකක්නෙ
ස්තුති
0

hasithad
Super Senior Member
Super Senior Member
Posts:5795






--
14 Jul 2017 08:47 AM
සයිවර් කඩයක්ම චාමර දාලා තියෙන්නේ.
ගිහින් කන වෙලේ දැන් ගෙදරම හදමු.
0
You are not authorized to post a reply.
Page 24 of 77 << < 2223242526 > >>