You should register with SL-Stun in order to view posts and open new topics. Please Signup with us now.

Register

PrevPrev Go to previous topic
NextNext Go to next topic
Last Post 30 Nov 2018 10:24 AM by  Udari
කෑම පිටුව
 1520 Replies
Sort:
You are not authorized to post a reply.
Page 57 of 77 << < 5556575859 > >>
Author Messages

chamaramind
Most Senior Member
Most Senior Member
Posts:13471






--
25 May 2018 06:08 PM
ආදරෙයි ආදරෙයි අහස වගේ - ආදරෙයි ආදරෙයි අම්මට වගේ.......
0

chamaramind
Most Senior Member
Most Senior Member
Posts:13471






--
25 May 2018 06:09 PM
ආදරෙයි ආදරෙයි අහස වගේ - ආදරෙයි ආදරෙයි අම්මට වගේ.......
0

chamaramind
Most Senior Member
Most Senior Member
Posts:13471






--
27 May 2018 03:16 AM
ආදරෙයි ආදරෙයි අහස වගේ - ආදරෙයි ආදරෙයි අම්මට වගේ.......
0

chamaramind
Most Senior Member
Most Senior Member
Posts:13471






--
27 May 2018 03:16 AM
ආදරෙයි ආදරෙයි අහස වගේ - ආදරෙයි ආදරෙයි අම්මට වගේ.......
0

chamaramind
Most Senior Member
Most Senior Member
Posts:13471






--
31 May 2018 06:34 PM
ආදරෙයි ආදරෙයි අහස වගේ - ආදරෙයි ආදරෙයි අම්මට වගේ.......
0

chamaramind
Most Senior Member
Most Senior Member
Posts:13471






--
31 May 2018 06:34 PM
ආදරෙයි ආදරෙයි අහස වගේ - ආදරෙයි ආදරෙයි අම්මට වගේ.......
0

chamaramind
Most Senior Member
Most Senior Member
Posts:13471






--
31 May 2018 07:03 PM
ආදරෙයි ආදරෙයි අහස වගේ - ආදරෙයි ආදරෙයි අම්මට වගේ.......
0

chamaramind
Most Senior Member
Most Senior Member
Posts:13471






--
31 May 2018 07:03 PM
ආදරෙයි ආදරෙයි අහස වගේ - ආදරෙයි ආදරෙයි අම්මට වගේ.......
0

chamaramind
Most Senior Member
Most Senior Member
Posts:13471






--
31 May 2018 07:03 PM
ආදරෙයි ආදරෙයි අහස වගේ - ආදරෙයි ආදරෙයි අම්මට වගේ.......
0

chamaramind
Most Senior Member
Most Senior Member
Posts:13471






--
31 May 2018 07:03 PM
ආදරෙයි ආදරෙයි අහස වගේ - ආදරෙයි ආදරෙයි අම්මට වගේ.......
0

chamaramind
Most Senior Member
Most Senior Member
Posts:13471






--
01 Jun 2018 06:40 PM
ආදරෙයි ආදරෙයි අහස වගේ - ආදරෙයි ආදරෙයි අම්මට වගේ.......
0

chamaramind
Most Senior Member
Most Senior Member
Posts:13471






--
01 Jun 2018 06:40 PM
ආදරෙයි ආදරෙයි අහස වගේ - ආදරෙයි ආදරෙයි අම්මට වගේ.......
0

chamaramind
Most Senior Member
Most Senior Member
Posts:13471






--
01 Jun 2018 06:40 PM
ආදරෙයි ආදරෙයි අහස වගේ - ආදරෙයි ආදරෙයි අම්මට වගේ.......
0

chamaramind
Most Senior Member
Most Senior Member
Posts:13471






--
01 Jun 2018 06:41 PM
ආදරෙයි ආදරෙයි අහස වගේ - ආදරෙයි ආදරෙයි අම්මට වගේ.......
0

chamaramind
Most Senior Member
Most Senior Member
Posts:13471






--
03 Jun 2018 07:35 AM
ආදරෙයි ආදරෙයි අහස වගේ - ආදරෙයි ආදරෙයි අම්මට වගේ.......
0

chamaramind
Most Senior Member
Most Senior Member
Posts:13471






--
03 Jun 2018 06:25 PM
ආදරෙයි ආදරෙයි අහස වගේ - ආදරෙයි ආදරෙයි අම්මට වගේ.......
0

chamaramind
Most Senior Member
Most Senior Member
Posts:13471






--
04 Jun 2018 05:21 AM

ආදරෙයි ආදරෙයි අහස වගේ - ආදරෙයි ආදරෙයි අම්මට වගේ.......
0

chamaramind
Most Senior Member
Most Senior Member
Posts:13471






--
04 Jun 2018 05:37 AM

පහසුවෙන් සාදා ගත හැකි අඹ සෝස්

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය
 
හොඳින් ඉදුණු අඹ ගෙඩි 3යි
වතුර වීදුරු 3යි 
සීනි ග්‍රෑම් 350
ලුණු රසට අනුව 
 
සාදන ආකාරය 
 

අඹ සෝදා ‍පොතු හැර කුඩාවට කපන්න. දැන් එයට වතුර එකතු කර හොඳින් බ්ලෙන්ඩර් කර ගන්න. ඉන්පසු මෙයට සීනි ලුණු එකතු කර ළිප තබා පදමට පිස ගන්න.

 

බිලිං තෙම්පරාදුව

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය
 
බිලිං ග්‍රෑම් 500
ලොකු ලූනු ගෙඩියක් 
අමුමිරිස් කරල් 2යි
කුරුඳු‍පොතු කැබැල්ලක් 
සුදුලූනු බික් 2යි
එන්සාල් කරලක් 
රම්පේ කැබැල්ලක් 
කරපිංචා කිනිත්තක් 
කරාබුනැටි 2ක්
මිරිස් කුඩු මේස හැඳි 1
ලුණු රසට අනුව 
සීනි මේස හැඳි 1 
 
සාදන ආකාරය 
 
බිලිං වල නටුව කපා දමා ඉතාම සිහින් පෙති ලෙස කපා ලුණු මිශ්‍ර වතුරේ දමා පැයක් පමණ තබන්න. රතුලූනු, අමුමිරිස්, සිහින්ව කපා ගන්න. දැන් බිලිං කැබැලි හොඳින් අතින් මිරිකා බඳුනකට දමන්න. දැන් ලුණු, සීනි, මිරිස් කුඩු, කහ කුඩු එකතු කර අතගා විනාඩි කීපයක් තබන්න. මැටි ඇතිලියකට තෙල් ටිකක් ළිප තබා රත්වන විට රම්පේ / කරපිංචා ලූනු, අමුමිරිස් දමන්න. තලාගත් කරාබු නැටි, එන්සාල් කරල්, සුදුලූනු, කුරුඳු ‍පොතු දමන්න. දැන් ඒවා තෙම්පරාදු වී ගෙන එන විට බිලිං එකතු කර මදගින්දරේ මැලවී පිසෙන විට බිමට බා ගන්න.

 

බිත්තර නැති ඩාර්ක් කේක්

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය
 
පාන්පිටි ග්‍රෑම් 500, සීනි ග්‍රෑම් 200
බටර් ග්‍රෑම් 350, බේකිං සෝඩා ග්‍රෑම් 10
බේකිං පවුඩර් ග්‍රෑම් 10, රටඉඳි ග්‍රෑම් 600
 
සාදන ආකාරය 
 

පාන්පිටි වලට බේකිං පවුඩර් කලවම් කර හොඳින් හලා ගන්න. රටඉඳිවල ඇට ඉවත් කර කුඩාවට කපා බඳුනකට දමන්න. බබේං සෝඩා වලට වතුර ටිකක් දමා දිය කර රටඉඳිවලට දමා පැය 3ක් පමණ පෙඟෙන්නට තබන්න. දැන් බටර් සහ සීනි හොඳින් බිට් කරන්න. හොඳින් බිට් වන විට හලාගත් පිටි ටික ටික දමමින් මිශ්‍ර කරගන්න. දැන් රටඉඳි මිශ්‍රණයද එකතු කර හොඳින් මිශ්‍ර කරන්න. මෙය පැය 1 1/2 පමණ විවේකීව තබා බටර් ගා ගත් තැටියකට දමා මධ්‍යම උෂ්ණත්වයේ විනාඩි 45ක් පමණ බේක් කරගන්න.

 

ඇපල් චට්නි

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය
 
කොළපාට ඇපල් ගෙඩි 4
සීනි ග්‍රෑම් 300
කෑලි මිරිස් තේ හැඳි 3
ගම්මිරිස් කුඩු තේ හැඳි 1
පදමට ලුණු
කුඩා කුරුඳු කැබැල්ලක්
වතුර වීදුරු 3යි
 
සාදන ආකාරය 
 

ඇපල් සෝදා ‍පොතු හැර කුඩාවට කපන්න. දැන් භාජනයක් ගෙන එයට වතුර එකතු කර බාගෙට හිඳෙන තුරු ළිප තබා පිසගන්න. ඉන්පසු ඉතිරි කළමනා සියල්ල දමා හොඳින් මිශ්‍ර කර විනාඩි කීපයක් පිසිමින් පදම ගන්න. පදමට ආ විට ළිපෙන් බා ගන්න.

 

 

නෙළුම් අල ඩෙවල් හදමු

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය
 
නෙළුම් අල ග්‍රෑම් 500
සිහින්ව කපාගත් ලූනු ග්‍රෑම් 200
තක්කාලි ග්‍රෑම් 20
මාලු මිරිස් ග්‍රෑම් 100
කහ කුඩු තේ හැඳි 1/2
කුඩා ඉඟුරු කැබැල්ලක් 
සීනි තේ හැඳි 2
සුදුලූනු බික් 2-3
කෑලි මිරිස් මේස හැඳි 2
ලුනු ගස් 2-3ක් 
රසට අනුව ලුණු
තෙල් අවශ්‍ය තරමට 
 
සාදන ආකාරය 
 

නෙළුම් අලවල මඩ වැලි ඉවත් වන සේ හොඳින් සෝදා සිහින්ව පෙති කපාගන්න. ඒවා ගැඹුරු තෙ‍ලේ දමා රන්වන් පාටට බැද ගන්න.  දැන් ලූනු සිහින් රවුම් ලෙස කපා ගන්න. තක්කාලි තීරු කපා ගන්න. මාලුමිරිස් හරස් අතට කපා ගන්න. ඉඟුරු, සුදුලූනු තලා ගන්න.  දැන් බැදගත් තෙල්වලින් ස්වල්පයක් බඳුනකට දමා රත් කරන්න. ඊට තලාගත් ඉඟුරු, සුදුලූනු දමන්න. තෙම්පරාදු වන විට කෑලි මිරිස්, ලුණු එකතු කරන්න. කහ කුඩු දමන්න. තක්කාලි, සීනි එකතු කරන්න. දැන් නෙළුම් අල දමා දිගට කපාගත් ලූනු ගස් කීපයද දමා කලවම් කරගන්න.

 

රසම රස ටොමැටෝ රයිස්

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය
 
බාස්මතී සහල් ග්‍රෑම් 500
ඔලිව් තෙල් මේස හැඳි 4
ඔලිව් ගෙඩි 3-4ක්
බට්න් මෂ්රූම් 5ක්
සැල්දිරි නටු 2ක්
ලොකු තක්කාලි ගෙඩි 2ක්
තක්කාලි පේස්ට් මේස හැඳි 1 1/2
ස්ටොක් වතුර 
අවශ්‍ය නම් එළවළු
රසකාරක ස්වල්පයක්, ලුණු රසට අනුව 
මාලු මිරිස් කරල් 2ක් 
 
සාදන ආකාරය 
 
බත බෙරි නොවන සේ පිස පසෙකින් තබන්න. තක්කාලි තීරු කපන්න. මාලු මිරිස් ඇට ඉවත් කර තීරු කපන්න. බට්න් මෂ්රූම් ඔලිව් ගෙඩිද ලොකුවට කපා ගන්න. සැල්දිරි නටු සිහින්ව කපා ගන්න. දැල් ඔලිව් තෙල් ටික ළිප තබා රත්වන විට සැල්දිරි නටු, මෂ්රූම්, මාලුමිරිස් දමන්න. තක්කාලි පේස්ට් ද දමන්න. ලුණුද එකතු කරන්න. ස්ටොක් වතුර ස්වල්පයක්ද දමා සාරුවක් සේ සාදා ගන්න. දැන් බත දමා හොඳට කලවම් කර ගන්න. හතර දෙනෙකුට ප්‍රමාණවත්ය.

 

 

 



ආදරෙයි ආදරෙයි අහස වගේ - ආදරෙයි ආදරෙයි අම්මට වගේ.......
0

isurusam
Super Senior Member
Super Senior Member
Posts:7342






--
04 Jun 2018 06:06 AM
කෑම ගොඩයි ..........
0

Udeshika Herath
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3955






--
07 Jun 2018 02:16 PM
කේක් එක ගත්ත... යමි යමි
Udeshika Herath
0
You are not authorized to post a reply.
Page 57 of 77 << < 5556575859 > >>